Public Gold dan Public Dinar

Jumaat, 31 Januari 2014

Promosi Hebat! Bagaimana Cara Nak Jadi Dealer Public Gold Dengan Mudah


Alhamdulillah, promosi yang mendapat sambutan pada akhir tahun lalu kini datang lagi. Biasanya syarat untuk menjadi Pengedar Public Gold, anda perlu membeli produk Public Gold dengan nilai minimum RM20k manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula, anda perlu membeli minimum RM100k.

Kini, anda tak perlu keluarkan sehingga RM20k tetapi cuma beli minimum 100 gram emas Public Gold (harga lebih kurang RM14100 sahaja), dan anda layak jadi Normal Dealer Public Gold. Manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula anda cuma perlu membeli minimum 350 gram sahaja (harga lebih kurang RM49,400 sahaja).

Kelebihan Jadi Normal Dealer (ND)

  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.2% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND yang anda perkenalkan itu membuat belian, anda tetap akan mendapat komisen 0.2%.
Kelebihan Jadi Priority Dealer (PD)
  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang PD, anda akan dapat 0.1% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND dan PD anda buat belian, anda akan terus mendapat komisen.

Promosi akan berakhir pada 31 Mac 2014. Sebarang pertanyaan, anda boleh terus berhubung dengan saya. Jika sudah membuat keputusan untuk menjadi ND atau PD, terus hubungi saya, saya akan bantu anda bagaimana untuk membuat belian dan cara membuat bayaran.

Aweh Fairus ~ Usahawan Emas
019-5595916

Rabu, 29 Januari 2014

Untung Atas Angin...

Tahukah anda? Dengan menjadi Pengedar Emas Public Gold, anda boleh membuat keuntungan atas angin tanpa memerlukan modal yang banyak. Tapi...bagaimana? Mari ikuti kisah Encik Shuhaimi.
 
29 Januari 2014
 
Encik Shuhaimi menerima panggilan telefon daripada seseorang bernama Joe yang hendak membeli 20 gram Bar Emas Public Gold. Ketika itu, bar emas 20 gram PG Sell (harga kita beli) berharga RM2892. Oleh kerana stok 20 gram ada dalam simpanan Encik Shuhaimi, maka Joe pun setuju untuk lock harga tersebut.
 
 
Pada waktu dan hari yang sama, salah seorang customer bernama Safwan yang pernah membeli emas 20 gram dengan Encik Shuhaimi ingin menjual semula emasnya kepada Encik Shuhaimi. Ketika itu, harga PG Buy (harga kita jual) adalah RM2718. Maka dia pun setuju dengan harga tersebut. Mungkin kerana dia dah untung dengan harga tersebut menyebabkan dia ingin jual emas tersebut.
 
 
Bagaimana cara Encik Shuhaimi membuat keuntungan tersebut?
 
Mula2 sekali Encik Shuhaimi pergi jumpa Joe dan jual 20 gram tersebut dengan harga RM2892. Sekarang di tangan Encik Shuhaimi tiada lagi emas dan ada Cash sebanyak RM2892.
 
Kemudian, Encik Shuhaimi pergi pula kepada Safwan untuk membeli semula emas yang ingin dijual oleh Safwan kepadanya. Lalu dengan Cash sebanyak RM2718, dia pun membeli semula emas tersebut. Maka selesailah urusan jual dan beli Encik Shuhaimi pada hari itu. Ok, mari kita kira berapa keuntungan yang Encik Shuhaimi dapat?
 
Jual kepada Joe = RM 2892
Beli dari Safwan = RM 2718
Baki di tangan = (RM 2892 - RM 2718) = RM174
 
Untung RM174??? Ya...itulah keuntungan yang beliau dapat. Seronok kan kalau jadi Pengedar Emas Public Gold? Aha...apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang, saya bantu anda untuk jadi Usahawan Emas seperti saya.
 
~ Aweh Fairuz ~
Usahawan Emas
019-5595916

Khamis, 12 Disember 2013

Bagaimana Membuat Keuntungan Dengan Public Gold?

Ada org tnya saya, mcm mana nk buat untung dgn Public Gold ni? Saya jwb mudah jer...
 
Katakan beli emas 500g (hari ni lbh kurg Rm69,500). Di situ saja, Public Gold bagi komisen 1.5%. Dah dpt Rm1043. Katakan, harga emas naik 4% saja dan tiba2 terasa nak jual. Masa tu PG tolak susutnilai 4.5%. Tapi, di PG...jika Dealer jual semula akan diberi tambahan 0.5%.

Beli ~ Rm69,500
Harga Naik 4% ~ Rm72,280
PG tolak 4.5% ~ Rm72,280 - 4.5% = Rm69,027.
Rm69,027 + 0.5% ~ Rm69,372

Nampak mcm rugi Rm128 kan? Masa beli Rm69,500. Jual cuma dpt Rm69,372 saja. Kat mana untungnya? Hm, lupa ke anda dpt komisen 1.5% masa beli dulu? So, brp untung sebenar?

Rm1,043 - Rm128 ~ Rm 915. Itu untung sebenar anda dpt. Dengan komisen saja dh boleh untung. Bygkan jika anda beli berkilo2...huhu. Selamat Mencuba!

Fairus Mazlan
PG000397
019-5595916

Rabu, 11 Disember 2013

Priority Dealer Baru - Selamat Datang En.Shafiq

Selamat datang diucapkan kepada En. Shafiq Amin yang merebut peluang untuk bergelar Priority Dealer Public Gold pada bulan Disember ini. Nyata, peluang yang ada tidak dilepaskan oleh En.Shafiq apabila Public Gold menawarkan Promosi YES (Year End Sales) di mana dengan pembelian 250 gram Emas, anda sudah boleh bergelar Priority Dealer. Tahniah buat En.Shafik kerana memilih Rangkaian SendukEmas.
 
 
Bagi anda yang nak jadi seperti En.Shafik, jangan tunggu lagi! Promosi ini akan berakhir pada hujung Disember ini dan syarat untuk menjadi Priority Dealer Public Gold akan kembali kepada asal di mana perlu membeli Emas minimum RM100,000.
 
Fairus Mazlan
~PG000397~
019-5595916
 
 
 
 

Isnin, 2 Disember 2013

PROMOSI ~YES~ DISEMBER!!! Cara Mudah Jadi Priority Dealer!

Masih ingatkah anda dengan artikel saya sebelum ini mengenai bagaimana cara untuk menjadi Dealer Public Gold dan kelebihan menjadi Dealer? Jika belum, anda boleh melihat kembali di sini...
 
 
Jika sebelum ini untuk menjadi Normal Dealer, anda perlu membeli produk Public Gold minimum RM20k dalam 1 resit manakala untuk menjadi Priority Dealer, anda perlu membeli minimum RM100k dalam 1 resit. TAPI....TUNGGU DULU......
 
BERITA BAIK buat mereka yang ingin menjadi Priority Dealer Public Gold pada bulan Disember ini. Dengan pembelian 250g Gold Bar atau mana-mana produk emas dengan berat minimum 250g yang kini berharga RM34k++, anda sudah pun layak bergelar Priority Dealer Public Gold!!!

Di sini, saya cadangkan kepada anda 2 pilihan...
 


Pertama, anda boleh beli terus Bar 250 gram...

atau
Kedua, beli 10 Dinar x 6 keping @ 255 gram

 
Selepas dah beli tu, secara automatiknya, anda adalah seorang Priority Dealer Public Gold. Apa kelebihannya jadi Priority Dealer?
 
1. Komisen setiap belian peribadi 1.5%
2. Komisyen buy back (jualan balik kpd PG) 0.5%
3. Boleh melantik/introduce PD dan ND
4. Komisen 0.1% untuk setiap belian yang dibuat oleh PD yang dilantik
5. Komisen 0.5% untuk setiap belian yang dibuat oleh ND yang dilantik
 
Jika anda lantik/introduce PD kali pertama, anda akan dapat RM500 (sekali sahaja)
 
Apa tunggu lagi? Jom jadi PD sekarang sementara Promosi belum berakhir!

Booth Public Gold di AEON Big Seberang Jaya Dapat Sambutan Menggalakkan!

Alhamdulillah...kali ni saya nak berkongsi pengalaman baru menjadi promoter di sebuah pasaraya dikenali sebagai Carrefour Seberang Jaya yg kini nama barunya ialah AEON Big. Bukan promoter jual penapis air ye...tapi promoter di Booth Pameran Public Gold!

Apa? Public Gold dah buka Booth?

Ya...kali ini Usahawan Emas bersama saudara Amir Firdaus, Admin Inspirasiemas bekerjasama menubuhkan satu group utk membuka booth pameran PG di sini. Agak memberangsangkan walaupun inilah kali pertama kami jadi promoter. Sebenarnya, kerja ini menyeronokkan, sebab kita bkn promote dan jual barang2 yg tidak bernilai tapi kita jual EMAS! Semua org tahu kehebatan logam bernama Emas. Maka tugas kami hanya berkongsi, apa bezanya Emas Public Gold dengan Emas yg dijual di Kedai-kedai emas di luar sana.

Rata2 pengunjung yg singgah di booth PG nyata terkejut dan tidak menyangka bahawa ada kedai emas yg jual emas tanpa dikenakan kos upah malah susut nilainya pula sungguh rendah berbanding kedai emas lain. Ya, itu yg kami kongsikan dengan mereka. Malah mereka sungguh teruja memegang Bar Gold 999 PG dengan membuka plastik (cover) yang tidak dapat dilakukan oleh mana2 kedai emas lain kerana kebiasaannya emas yang apabila dibuka plastik covernya akan ditolak harganya kerana dianggap sudah menjadi emas terpakai, malah ada antaranya tidak menerima kembali kerana emas yang dibuka plastik itu telah tercalar, terguris dan sebagainya. Lain halnya dengan emas keluaran PG, asalkan berat dan ketulenannya masih sama, PG tetap menerima kembali emas itu jika dijual kembali kepada mereka walaupun terdapat kesan tercalar, terguris dan bengkok.

Inilah wajah2 Emas yang sempat singgah ke booth pameran PG di AEON Big Seberang Jaya.
 
 
Pn. Hambiah, antara yang datang 2 kali untuk membeli secara terus di booth
dan terus mendaftar untuk menjadi Dealer Inspirasiemas
 
 
 
Yang datang seorang juga tidak ketinggalan untuk mendapatkan
maklumat mengenai emas PG
 
 
 
Hari terakhir yang meriah! In Sya Allah...kami datang lagi ke sini!
 
Memandangkan sambutan yang kami terima agak menggalakkan, justeru kami merancang untuk mengadakan satu lagi booth PG dalam masa yang terdekat ini.
 
Jadi, kepada anda yang berminat untuk menjadi salah seorang Dealer Public Gold, anda boleh menghubungi saya terus di talian 019-5595916 atau mesej/whatspp 012-4545984. InsyaAllah...saya akan bantu anda!


 
 
 


Sabtu, 9 November 2013

Perbezaan Antara Emas Public Gold Dengan Kedai Emas Lain

Ramai yang bertanya apa perbezaannya kalau beli emas di Public Gold dengan beli di kedai-kedai emas lain?

Bukankah sama je?

Beli emas, dapat emas. Apa kelebihannya?

Di sini, saya ringkaskan serba sedikit apa perbezaannya.

















Nampak kan perbezaannya? Jika ada apa2 nak tanya, jangan malu atau segan untuk hubungi terus. Jangan simpan lagi perasaan ragu2 anda jika anda ingin berjaya dengan Public Gold. InsyaAllah...saya akan tolong anda sekadar yang termampu.

- Fairus -
Public Gold Authorised Dealer
PG000397
019-5595916