Public Gold dan Public Dinar

Selasa, 14 April 2015

Membuat Simpanan Melalui Akaun GAP

Ramai yang bertanya...apa itu GAP? 
 
 
















GAP adalah Gold Accumulation Programme atau dalam Bahasa Melayunya disebut Program Pengumpulan Emas
 
Untuk makluman pembaca, Public Gold telah memperkenalkan program ini untuk memudahkan sesiapa yang berminat untuk memiliki Emas seberat 1 Gram secara simpanan sepertimana yang dibuat oleh Kuwait Finance House (KFH). Secara mudahnya, setiap pembelian emas melalui GAP akan mengikut harga pasaran semasa 1 Gram di dalam website Public Gold.
 
Cara Membeli Emas Dengan GAP
 
Ini adalah langkah untuk membuat pembelian dengan GAP: 
 
Langkah 1:
Bank-in Duit Ke Akaun Public Gold
 
Bank-in duit ke 5571-3923-8048 (Maybank) atau 3167-52-0833 (Public Bank) atas nama “PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD”. 
 
Berapa banyak kena bank-in? 
 
Sebelum bank in, semak dulu harga per gram di website Public Gold. Harga GAP disemak sehari sekali. Harga akan berubah selepas jam 12.00 malam. Kalau nak bank-in duit hari ni, kena bayar ikut harga hari ni. Kalau nak bank-in esok, kena bayar ikut harga esok. Jangan bank-in lebih!
 
 
 
Contoh Emas 1 Gram LBMA Keluaran Public Gold
 
 
 

Langkah 2:
Lepas bayar, emailkan slip bayaran ke gap@publicgold.com.my. Untuk memudahkan saya untuk follow up sebarang pembelian yang anda buat, mohon agar anda letakkan nama saya sebagai Introducer. Atau emailkan saja maklumat pembelian anda melalui email saya iaitu mohd.fairus84@yahoo.com. Emailkan maklumat anda seperti berikut:
 

Ahmad bin Hakim (Nama Penuh)
820312-07-5297 (No. Kad Pengenalan)
012-4545984 (No. telefon)
izrul_232@yahoo.com (email)
  

RM 151.00 (jumlah pembayaran)
14-04-2015 (tarikh pembayaran)
05:45 PM (masa pembayaran)
  

PG000397 Mohd Fairus bin Mazlan (Introducer)


Langkah 3:
Whatsapp maklumat seperti di Langkah 2 ke nombor GAP Public Gold 0174866916  
 

Lampirkan salinan bayaran melalui akaun bank tadi ke nombor 0174866916 (simpan no. telefon ni) untuk Public Gold keluarkan GAP Statement. Ikut format yang saya tunjuk ni.
 
 

Langkah 4:
Public Gold akan menghubungi anda bagi mengesahkan pembelian dan pembayaran yang telah dibuat sebelum menghantar statement kepada anda. Ini penting bagi memastikan jumlah gram terkumpul yang anda telah anda buat jika ada penambahan gram selepas pembelian pertama dibuat oleh anda. 
 

Selesailah urusan pembelian emas anda melalui GAP. Jika ada sebarang pertanyaan, jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah: 
 

Mohd Fairus Mazlan
Whatsapp : 012-4545984
Facebook : Aweh Fairuz

Sabtu, 13 Disember 2014

Skim Pelaburan Emas vs Perniagaan Emas

Assalamualaikum semua...

Lama saya tak menulis. Namun hari ni tergerak nak menulis kembali di UsahawanEmas.Com. Apa isunya yang nak kita bincang kali ini?

Baik...tengok pada tajuknya dh boleh agak apa isinya kan? Pertama sekali mari kita berkenalan dengan Perniagaan Emas terlebih dahulu.

Perniagaan Emas

Apabila kita sebut Perniagaan Emas, hanya 3 perkara yang kita perlu ketahui. Beli, Jual dan Barang atau Khidmat.

Kalau tak ada 1 dari 3 benda tu, maka tidak sah la urusniaga yang dijalankan. Dalam konteks Perniagaan Emas, seharusnya apabila nak beli emas, emas itu kita kena dapat. Ada ke orang beli emas tak dapat emas? Aha...pernah ke orang bayar sesuatu utk sekadar dapar resit tanpa pegang barang yang dibeli itu.

Skim Pelaburan Emas

Kita kena hati2 dengan bermacam2 skim yang tak henti2  cuba mempengaruhi minda masyarakat Malaysia pada hari ini. Walau dah pelbagai bukti diberi, contoh dan peringatan ditunjukkan namun masih ada yg ambil jalan mudah dan tidak mahu mengkaji bagaimana sistem ini bergerak.

Kebiasaannya Skim Pelaburan Emas akan menawarkan pulangan luar biasa dalam masa yang singkat. Bagaimana mereka boleh membayar keuntungan yang dijamin 100% tidak akan sangkut atau gagal? Sebenarnya ini bergantung kepada Kepercayaan. Jika tiada Kepercayaan, maka sistem ini akan gagal dan lingkup di tengah jalan.

Pada mulanya skim ini akan membina website dan mengambil masa bertahun2 untuk menunjukkan yang `company' yang menjalankan pelaburan emas ini bukan company baru tetapi sudah lama dalam bidang ini. Apabila sampai masanya, mereka akan mula bergerak dan melantik beberapa orang utk dijadikan upline. Dan upline2 ini akan bergerak utk memancing pelabur2 utk join bisnes ini dan menjanjikan pulangan yg lebih banyak jika mencari downline2 di bawah mereka. Jika dilihat di sini, byk bisnes2 lain juga yg menjalankan sistem seperti ini tidak mengalami apa2 yg pelik atau menipu pelabur. Jadi, di mana yg dikatakan ini adalah skim? Lihat pada barang yg dijual. Wujudkah barang atau emas yg dijual itu? Benar2 ada atau hanya sekadar ditunjuk kononnya wujud.

Scammer2 antarabangsa ni bukan budak kecil atau sebarangan orang yg tidak berakal. Mereka ini sangat profesional dan bukan mudah nak tahu samada skim yang mereka jalankan itu benar2 sah atau satu bentuk penipuan. Jadi, bagaimana kita sebagai pengguna atau pelabur nak mengenali wajah sebenar mereka? Pertama, kita kena ingat. Tidak ada 1 company dalam dunia ni yang sanggup membayar beratus2 kali ganda kepada pelabur mereka apatah lagi dalam masa yang singkat.

Company itu cuma hanya mampu membayar hanya dengan menggunakan duit2 pelabur baru yang direkrut oleh upline masing2. Jadi, skim ini akan terus bergerak selagimana adanya pelabur2 baru yg join. Jika sudah tiada yg join, bagaimana nak bayar komisen kepada pelabur2 sedia ada yg telah dijanjikan bulan dan bintang? Aha...

Sejarah telah membuktikan banyak orang2 Melayu yg tertipu dengan skim2 seperti VGMC, RGCX, Genneva, WCL, Swisscash, FBC dan lain2 lagi.

Jadi, berhati2lah sahabatku sekalian. Igt, skim ini adalah Riba. Barang siapa yg terlibat dengan Riba, Allah telah isytihar perang kepadanya. Berhentilah dengan segera jika anda telahpun terlibat dengan skim2 seperti ini.

-Admin UsahawanEmas

Jumaat, 31 Januari 2014

Promosi Hebat! Bagaimana Cara Nak Jadi Dealer Public Gold Dengan Mudah


Alhamdulillah, promosi yang mendapat sambutan pada akhir tahun lalu kini datang lagi. Biasanya syarat untuk menjadi Pengedar Public Gold, anda perlu membeli produk Public Gold dengan nilai minimum RM20k manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula, anda perlu membeli minimum RM100k.

Kini, anda tak perlu keluarkan sehingga RM20k tetapi cuma beli minimum 100 gram emas Public Gold (harga lebih kurang RM14100 sahaja), dan anda layak jadi Normal Dealer Public Gold. Manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula anda cuma perlu membeli minimum 350 gram sahaja (harga lebih kurang RM49,400 sahaja).

Kelebihan Jadi Normal Dealer (ND)

  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.2% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND yang anda perkenalkan itu membuat belian, anda tetap akan mendapat komisen 0.2%.
Kelebihan Jadi Priority Dealer (PD)
  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang PD, anda akan dapat 0.1% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND dan PD anda buat belian, anda akan terus mendapat komisen.

Promosi akan berakhir pada 31 Mac 2014. Sebarang pertanyaan, anda boleh terus berhubung dengan saya. Jika sudah membuat keputusan untuk menjadi ND atau PD, terus hubungi saya, saya akan bantu anda bagaimana untuk membuat belian dan cara membuat bayaran.

Aweh Fairus ~ Usahawan Emas
019-5595916

Rabu, 29 Januari 2014

Untung Atas Angin...

Tahukah anda? Dengan menjadi Pengedar Emas Public Gold, anda boleh membuat keuntungan atas angin tanpa memerlukan modal yang banyak. Tapi...bagaimana? Mari ikuti kisah Encik Shuhaimi.
 
29 Januari 2014
 
Encik Shuhaimi menerima panggilan telefon daripada seseorang bernama Joe yang hendak membeli 20 gram Bar Emas Public Gold. Ketika itu, bar emas 20 gram PG Sell (harga kita beli) berharga RM2892. Oleh kerana stok 20 gram ada dalam simpanan Encik Shuhaimi, maka Joe pun setuju untuk lock harga tersebut.
 
 
Pada waktu dan hari yang sama, salah seorang customer bernama Safwan yang pernah membeli emas 20 gram dengan Encik Shuhaimi ingin menjual semula emasnya kepada Encik Shuhaimi. Ketika itu, harga PG Buy (harga kita jual) adalah RM2718. Maka dia pun setuju dengan harga tersebut. Mungkin kerana dia dah untung dengan harga tersebut menyebabkan dia ingin jual emas tersebut.
 
 
Bagaimana cara Encik Shuhaimi membuat keuntungan tersebut?
 
Mula2 sekali Encik Shuhaimi pergi jumpa Joe dan jual 20 gram tersebut dengan harga RM2892. Sekarang di tangan Encik Shuhaimi tiada lagi emas dan ada Cash sebanyak RM2892.
 
Kemudian, Encik Shuhaimi pergi pula kepada Safwan untuk membeli semula emas yang ingin dijual oleh Safwan kepadanya. Lalu dengan Cash sebanyak RM2718, dia pun membeli semula emas tersebut. Maka selesailah urusan jual dan beli Encik Shuhaimi pada hari itu. Ok, mari kita kira berapa keuntungan yang Encik Shuhaimi dapat?
 
Jual kepada Joe = RM 2892
Beli dari Safwan = RM 2718
Baki di tangan = (RM 2892 - RM 2718) = RM174
 
Untung RM174??? Ya...itulah keuntungan yang beliau dapat. Seronok kan kalau jadi Pengedar Emas Public Gold? Aha...apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang, saya bantu anda untuk jadi Usahawan Emas seperti saya.
 
~ Aweh Fairuz ~
Usahawan Emas
019-5595916

Khamis, 12 Disember 2013

Bagaimana Membuat Keuntungan Dengan Public Gold?

Ada org tnya saya, mcm mana nk buat untung dgn Public Gold ni? Saya jwb mudah jer...
 
Katakan beli emas 500g (hari ni lbh kurg Rm69,500). Di situ saja, Public Gold bagi komisen 1.5%. Dah dpt Rm1043. Katakan, harga emas naik 4% saja dan tiba2 terasa nak jual. Masa tu PG tolak susutnilai 4.5%. Tapi, di PG...jika Dealer jual semula akan diberi tambahan 0.5%.

Beli ~ Rm69,500
Harga Naik 4% ~ Rm72,280
PG tolak 4.5% ~ Rm72,280 - 4.5% = Rm69,027.
Rm69,027 + 0.5% ~ Rm69,372

Nampak mcm rugi Rm128 kan? Masa beli Rm69,500. Jual cuma dpt Rm69,372 saja. Kat mana untungnya? Hm, lupa ke anda dpt komisen 1.5% masa beli dulu? So, brp untung sebenar?

Rm1,043 - Rm128 ~ Rm 915. Itu untung sebenar anda dpt. Dengan komisen saja dh boleh untung. Bygkan jika anda beli berkilo2...huhu. Selamat Mencuba!

Fairus Mazlan
PG000397
019-5595916

Rabu, 11 Disember 2013

Priority Dealer Baru - Selamat Datang En.Shafiq

Selamat datang diucapkan kepada En. Shafiq Amin yang merebut peluang untuk bergelar Priority Dealer Public Gold pada bulan Disember ini. Nyata, peluang yang ada tidak dilepaskan oleh En.Shafiq apabila Public Gold menawarkan Promosi YES (Year End Sales) di mana dengan pembelian 250 gram Emas, anda sudah boleh bergelar Priority Dealer. Tahniah buat En.Shafik kerana memilih Rangkaian SendukEmas.
 
 
Bagi anda yang nak jadi seperti En.Shafik, jangan tunggu lagi! Promosi ini akan berakhir pada hujung Disember ini dan syarat untuk menjadi Priority Dealer Public Gold akan kembali kepada asal di mana perlu membeli Emas minimum RM100,000.
 
Fairus Mazlan
~PG000397~
019-5595916
 
 
 
 

Isnin, 2 Disember 2013

PROMOSI ~YES~ DISEMBER!!! Cara Mudah Jadi Priority Dealer!

Masih ingatkah anda dengan artikel saya sebelum ini mengenai bagaimana cara untuk menjadi Dealer Public Gold dan kelebihan menjadi Dealer? Jika belum, anda boleh melihat kembali di sini...
 
 
Jika sebelum ini untuk menjadi Normal Dealer, anda perlu membeli produk Public Gold minimum RM20k dalam 1 resit manakala untuk menjadi Priority Dealer, anda perlu membeli minimum RM100k dalam 1 resit. TAPI....TUNGGU DULU......
 
BERITA BAIK buat mereka yang ingin menjadi Priority Dealer Public Gold pada bulan Disember ini. Dengan pembelian 250g Gold Bar atau mana-mana produk emas dengan berat minimum 250g yang kini berharga RM34k++, anda sudah pun layak bergelar Priority Dealer Public Gold!!!

Di sini, saya cadangkan kepada anda 2 pilihan...
 


Pertama, anda boleh beli terus Bar 250 gram...

atau
Kedua, beli 10 Dinar x 6 keping @ 255 gram

 
Selepas dah beli tu, secara automatiknya, anda adalah seorang Priority Dealer Public Gold. Apa kelebihannya jadi Priority Dealer?
 
1. Komisen setiap belian peribadi 1.5%
2. Komisyen buy back (jualan balik kpd PG) 0.5%
3. Boleh melantik/introduce PD dan ND
4. Komisen 0.1% untuk setiap belian yang dibuat oleh PD yang dilantik
5. Komisen 0.5% untuk setiap belian yang dibuat oleh ND yang dilantik
 
Jika anda lantik/introduce PD kali pertama, anda akan dapat RM500 (sekali sahaja)
 
Apa tunggu lagi? Jom jadi PD sekarang sementara Promosi belum berakhir!