Public Gold dan Public Dinar

Isnin, 26 Oktober 2009

Pengalaman Bersukan dengan Skuad Kembara TV3..

Hari Jumaat yang lepas, 23 Oktober 2009, Skuad Kembara TV3 dah singgah di Bertam, Kepala Batas. Tujuannya? hehe...mestilah untuk beramah mesra dengan penduduk setempat.. Macam2 ada, acara sukaneka, bolasepak dan bola jaring.

Hmm, pejabat aku pun tak lepaskan peluang untuk tunjuk taring dengan geng2 TV3 ni.. Kami hantar pasukan bolasepak dan bola jaring saja la untuk menentang wakil TV3. Ha lupa nak cerita, tujuan Kembara TV3 ni mai adalah sempena Karnival JomHeboh yang depa buat di Perkarangan Stadium Batu Kawan sana nun.

Majlis dimulakan kira2 jam 3.30 petang sebaik sahaja rombongan Kembara TV3 sampai di Kompleks Sukan Bertam. Masa tu persembahan Boria daripada S.M.K. Pmtg. Tok Jaya dilihat memeriahkan suasana dengan sedikit sketsa di awal persembahan.Hm, memang tak mengecewakan, geng2 Kembara TV3 pun bersorak sekali sekala... Wakil TV3 pun kata best sangat Boria tu...

Ok, apa2 pun mmg best dan terhiburlah dengan gelagat2 selebriti yg main dengan kami tu. Terutamanya geng2 bola jaring. Hampeh, ingatkan geng ppuan kami leh tibai la geng TV3, last2 tgk barisan pemain TV3 ada 'pemain import'..terus lemah semangat.. Ha, nak tau sapa? Mereka ini terdiri daripada Iqram Dinzly, Fazren Rafi (org kenai dgn nama Dafi Spa Q), Shaz Jazle (pelakon drama Tari Tirana) dan Fizo Omar (pelakon watak jahat Bio-NiK). Mananya tak kalah teruk....huahuahuahua...

Tapi lain cerita dengan team bolasepak..HEHEHE, berjaya juga menewaskan team Kembara TV3 dengan jaringan 1-0. Jadilah tu kan, hehe...Yang bestnya, aku yang jadi refree... Puas Kak Maria Tunku Sabri tu meleter tepi padang, katanya aku ni serius sangat, adil sangat jadi refree. Ye la, dah namanya pengadil, kena adil la kan? hehe..kesian kat penyanyi Kumpulan Sofaz tu, penat dia jadi defend jaga Azzuwan..terlepas juga dari kawalan.

Tak banyak leh aku cerita sebab abis je bolasepak, aku terus melepak tepi padang sambil mengambil peluang berposing untuk bergambar dengan beberapa selebriti yg lalu depan kami... Ha, ni sajalah gambar buat tatapan semua ye...











Khamis, 15 Oktober 2009

Pelaburan Emas - Peluang Menjana Keuntungan dan Pendapatan!

Salam buat semua yg suudi singgah di blog tak seberapa ni…Ok, kali ni aku taknak cerita lagi pasal ASB lagi, aku sekarang nak berkongsi ilmu yg dicurahkan oleh En.Syukor Hashim, seorang pelopor dunia pelaburan emas di Malaysia ini. Memang banyak yang aku dapat setelah membaca ebook yang aku beli daripada laman web Jutawanemas.com ni.

Sedikit sebanyak kini aku dah faham kepentingan menyimpan emas. Ya, ramai orang lebih suka menyimpan duit di bank kerana nak rasa duit dividen hujung tahun yang secara puratanya 7 – 10% setahun. Alkisahnya, aku nak cari artikel tentang pelaburan ASB, tetapi aku terklik satu laman milik En.Syukor ni. Rahsiaemas.com seolah-olah buat aku terpana sekejap. Secara jujurnya, aku jarang nak baca sangat pasal apa2 skim pelaburan ini. Banyaknya menipu je nak cari duit. Tapi kenapa aku rasa lain hari tu, so..aku buat keputusan nak baca sampai habis.

http://www.rahsiaemas.com/index.php?ref=zulhami
Pada hari Jumaat, 2 Oktober 2009 aku buka web tu sebelum tengahari.. Dah selesai baca, aku tertanya-tanya apa yang best sangat ebook tu sampai kena beli dengan harga RM80. Aku bulatkan hati, lepas solat Jumaat je, aku transferkan duit aku tu ke dalam akaun yg diberikan. Aku yakin, ini bukan skim cepat kaya kerana duit tu sebenarnya untuk beli ebook, bukannya nak masuk skim.

Setelah sejam, aku dapat email mengatakan nama aku telah di`register’kan oleh mereka. Hm, aku pun baca la ebook tu sorang2. Tak puas baca di opis, aku print dan baca di rumah 2 hari berulang-ulang kali untuk memahami isi kandungannya. Memang menarik. Tak sangka aku betapa ceteknya ilmu aku tentang emas. Setakat yang aku tau, cuma cincin, gelang, subang dengan rantai je...jongkong emas pulak aku ingat orang2 kaya jutawan dalam gua (macam cerita Senario Emas Yamashita tu), hehe...yang lain sumpah aku taktau.

Namun, dengan ebook ni, aku dah dapat cara nak gunakan emas sebagai sumber kekayaan. Tak perlu tunggu harga emas jatuh, ada duit je terus gi beli emas. Itulah pesan En.Syukor dalam laman webnya. Dan jangan risau jika harganya turun atau naik, dua2 boleh buat untung. Lebih-lebih lagi, kalau harganya semakin turun...Huh, terpegun aku bila baca teknik-tekniknya. Ha, mesti korang ingat kalau harga turun lepas korang beli akan menyebabkan korang rugi. Jawapannya. SALAH!. Hehe...

Nasihat aku pada korang yang nak ceburkan diri dengan urusan jualbeli emas ni, belilah dengan apa cara pun, tetapi mestilah kita yang simpan emas tu, bukannya pihak ketiga atau sesiapa saja. Lebih baik begitu, dan korang janganlah percaya dengan apa-apa skim pelaburan emas yang menawarkan pulangan lumayan secara bulanan. Selagi emas tidak ada dalam tangan anda, jangan serahkan duit kepada orang tengah. Nak beli emas, belilah di kedai emas, ini untuk orang yang suka beli barang kemas, (perempuan la selalunya). Tetapi untuk pelaburan aku cadangkan korang beli emas jenis Publicgold ataupun dinar emas. Mudah nak tunggu harganya naik, dalam jangkamasa pendek korang akan dapat untung. Jangkamasa panjang, jangan cakap la…memang untunglah beb…

So, kepada sesiapa yang teragak-agak, belilah ebook daripada rahsiaemas.com tu, sure takkan menyesal punya. Buat apa aku nak promote, bukannya aku dapat apa2 komisen pun. Tetapi sekadar nak korang sama2 berkongsi ilmu.