Public Gold dan Public Dinar

Ahad, 9 Januari 2011

Masa Terbaik Beli Emas Adalah... SEKARANG!!!

Sudah seminggu lebih kita memasuki Tahun 2011 ini. Apakah anda sudah memasang impian untuk lebih berjaya pada tahun ini berbanding tahun lepas? Sudah semestinya bukan? Jadi kepada pelabur2 emas, peniaga2 emas, sudah tentu tahun ini akan terus memberikan keuntungan demi keuntungan atas kenaikan harga emas yang begitu memberansangkan. Walaupun kenaikan harga emas telah mencapai 30% pada tahun 2010, tetapi bagi peniaga2 emas, ada antara mereka yang telah berjaya meraih keuntungan sehingga 40-50% setahun dengan teknik-teknik tertentu!!!

Itu cerita kalau anda berminat nak jadi peniaga/pengedar emas. Tetapi artikel kali ini saya akan cuba tumpukan pada mereka yang betul2 baru nak memahami atau nak mempelajari bagaimana nak melabur dengan emas.

Apa itu EMAS sebenarnya?

Sebelum anda mulakan pelaburan emas ini, anda perlu tanya diri anda sendiri sejauh mana anda kenal apa itu EMAS? Secara ringkas untuk anda yang masih awal dalam pelaburan emas ini, saya pasti anda hanya tahu emas itu adalah dari barang kemas seperi cincin, rantai, gelang dan subang dan yang jongkong emas. Baiklah, bagi anda yang tak sabar-sabar nak tahu tentang pelaburan emas, saya syorkan anda melabur dalam Public Gold.

Apa itu Public Gold?

Public Gold adalah syarikat pelaburan emas fizikal tempatan yang pertama di Malaysia. Jika anda nak tahu lebih dekat emas Public Gold ini, anda boleh baca di sini...
http://sendukemas.blogspot.com/2010/10/mari-berkenalan-dengan-public-gold-dan.html

Kenapa Pelaburan Emas Ini Dikatakan Menguntungkan?

Sejak Tahun 2005, harga emas telah meningkat sehingga lebih 300%! Wah, jika anda melabur 10k pada tahun berkenaan, nilai emas anda sekarang sudah naik menjadi 40k!!! Dan katakan pula anda membuat pinjaman bank 10k selama 10 tahun, dalam masa 5 tahun saja, anda dah boleh selesaikan baki pinjaman yang ketika itu mungkin hanya tinggal 5k sahaja ketika itu. Dan anda ada pula 35k CASH dalam tangan!!! Best bukan???
Ini rekod harga emas tahun lepas...

http://sendukemas.blogspot.com/2010/10/harga-emas-naik-25-30-tahun-2010.html

Kenapa Saya Kata Sekarang Adalah Masa Terbaik Beli Emas???

Pada 7 Disember 2010 yang lepas, harga emas dunia telah mencatatkan rekod tertinggi iaitu USD1426/oz. Ini adalah bersamaan RM146.73 seGRAM. Kini harga emas dunia telah turun sehingga ke paras USD1360/oz bersamaan RM139.94. Sudah berkali saya menerima soalan daripada pembeli/pelabur baru, bila harga emas nak turun. Hah, inilah masanya wahai pembeli/pelabur emas sekalian...Masih jua nak menunggu harga emas turun. Sekali lagi ingin saya ingatkan pada anda. Jika anda membuat keputusan untuk join pelaburan emas ini, jangan biarkan diri anda dikuasai perasaan tamak. Jika anda telah memasang niat untuk membeli emas ketika harga turun, inilah masanya. Jika anda benar2 yakin harga emas akan turun lagi selepas ini, jangan menyesal jika tiba2 jangkaan anda meleset. Pastinya anda akan menyesal kerana tidak membuat keputusan untuk membeli ketika harga rendah dahulu. Benarlah kata orang Masa Itu Emas. Anda sebenarnya tak perlu risau harga emas turun selepas anda beli kerana selepas turun, ia akan naik semula malah lebih dari harga yang anda beli dahulu dan boleh mencapai kenaikan sehingga 30% setahun!

Hm, sekarang anda sudah nampak bukan emas mampu untuk membuatkan impian anda tercapai selepas ini. Kepada anda yang ingin menjadi peniaga emas kecil-kecilan, Public Gold telah menyediakan platform untuk anda. Dengan modal hanya 20k, anda sudah boleh menjadi pengedar emas Public Gold. Hubungi saya sekarang jika anda benar-benar ingin mengubah hidup anda!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan