Public Gold dan Public Dinar

Khamis, 28 April 2011

Jadual Seminar Pelaburan Emas Public Gold Bulan Mei 2011

Alhamdulillah...syukur kepada Allah. Tak putus-putus rezeki yang datang sejak menceburkan diri dalam dunia Pelaburan Emas ini. Kepada pelabur-pelabur yang telah membeli emas melalui SendukEmas ini, diharapkan anda berpuas hati dengan kenaikan harga emas yang akan terus naik nanti.

Baiklah, di sini saya ingin mengumumkan jadual seminar Peluang Pelaburan dan Perniagaan Emas bersama Public Gold pada bulan Mei 2011.

Bagi mereka yang nak tahu rahsia emas, anda dijemput datang. Memang tak rugi anda fahami dulu ilmu tentang emas ini.

Seminar peluang perniagaan emas bersama Public Gold pada bulan Mei 2011


Maaf kerana gambar kurang jelas. Klik untuk besarkan...

Kenapa anda perlu hadir ke seminar ini? Adalah lebih elok anda fahami dan mendalami ilmu tentang emas ini terlebih dahulu. Biar anda jadi celik emas..hehe. Selepas celik emas barulah boleh belajar cara buat duit banyak dengan emas

Bagaimana cara utk hadir ke seminar ini? First sekali, seminar ini adalah PERCUMA. Tetapi sebelum datang kena register tempat terlebih dahulu.

Untuk hadir, anda perlu sms ke h/p saya: 019-5595916 butiran-butiran berikut

1. Nama penuh
2. Tarikh dan lokasi seminar pilihan anda

Contoh SMS:

SEMINAR: Hariz bin Farhan, 27/05/2011, Sungai Petani.

Jika hendak register lebih dari 1 tempat duduk, hantar SMS seperti ini:

SEMINAR: tempah 4 seat, 1. Hariz bin Farhan, 2. Haslinda Ismail, 3. Nadia Mazlan, 4. Ehsan, 27/05/2011. Sungai Petani

Kemudian, saya akan memberikan maklumbalas samada masih ada kekosongan tempat atau tidak (biasanya dalam tempoh 24 jam saya akan reply, bukannya serta merta. Harap maklum).

Apa faedah datang ke seminar ini?

First sekali, seminar ini adalah lebih kepada education mengenai pelaburan emas. Kebanyakan peserta seminar ini mengakui bahawa mereka tidak pernah terfikir tentang keuntungan lumayan apabila menyimpan emas, apatah lagi melihat teknik-teknik manipulasi harga emas bagi mendapat lebih keuntungan.

Kemudian baru Speaker akan menceritakan tentang keuntungan berniaga emas. Jadi, kalau anda nak tahu selok belok pelaburan emas maka anda kena hadir seminar ini.

Ok, jumpa anda di seminar...!

Rabu, 20 April 2011

Harga Emas Melepasi USD$1,500/oz, Silver Menghampiri ke USD$45/oz



Alhamdulillah...sejarah telah tercipta pada hari ini. Harga emas kini sudah pun mencecah USD$1,500/oz pada jam 12.30 tengah hari dan Silver pula kini semakin hampir ke takat USD$45/oz.

Rasanya, hampir semua blog pengedar-pengedar emas Public Gold akan mengemaskini blog mereka hari ini dengan tajuk artikel seperti di atas. Harga melonjak ke paras USD1500 apabila keyakinan pelabur terhadap nilai US Dollar semakin luntur. Emas kini semakin menjadi pilihan sekaligus menyebabkan berlakunya peningkatan permintaan. Data ini disokong pula dengan berita pertambahan hutang US yang melampau-lampau (lihat artikel sebelum ini).

Tiada apa lagi yang mampu menyelamatkan wang kertas anda daripada terus dimamah INFLASI. Oleh itu, belilah Emas mulai sekarang! Kalau tidak sekarang, bila lagi anda nak beli? Masih lagi nak tunggu harga turun? Tak perlu! Ada duit sahaja, terus beli emas. Usah peduli jika hari ini anda beli, esok harga turun. Jika anda pernah menghadiri seminar pelaburan emas Public Gold, sudah pasti anda akan memahami kenapa saya berkata begitu? Sudah berkali saya ingatkan kepada pembeli-pembeli emas, apakah target anda sebelum anda beli emas. Sudah tentu anda melabur untuk dapatkan pulangannya nanti. Jadi, adalah mustahil jika anda beli hari ini, anda mahukan keuntungan dalam masa yang singkat seperti 1 hari, 1 minggu atau 1 bulan. Tetapi berilah sedikit masa untuk anda, InsyaAllah...anda pasti akan tersenyum jua...

Ingatlah, selagi anda tidak ikat nilai RM anda dalam bentuk Emas, anda sebenarnya seperti mengejar masa yang sudah berlalu. Sudah semestinya anda tidak akan dapat mengejarnya bukan? Oleh itu, kejarlah masa yang masih ada di hadapan anda. Benarlah kata pepatah yang menyebut, MASA ITU EMAS... Jangan tunggu lagi, hubungi saya 019-5595916 untuk membeli Emas sekarang.

Hutang US Bertambah! USD Semakin Menyusut...Mengapa US Tidak Kisah?



Gambar di atas menunjukkan HUTANG Amerika Syarikat (US) meningkat kepada US$14,500,264,099,773!!! Adakah mereka pening kepala memikirkannya? Adakah mereka tidak kisah dengan keadaan ini??? Mengapa ini semua berlaku? Inilah puncanya kenapa harga komoditi sepeti emas, perak dan minyak naik setiap tahun... Sebenarnya, sejak dunia menggunakan KERTAS sebagai matawang kira-kira 50 tahun lalu, dunia sebenarnya sedang menuju ke arah "Kaya semakin kaya, Miskin semakin miskin"...

Penciptaan mawatang KERTAS bukanlah diwujudkan untuk kejayaan tetapi untuk KEGAGALAN! Sejak Tahun 1971, Presiden US ketika itu, Richard Nixon telah memutuskan sandaran wang USD nya dengan Emas. Dan sejak itu, Federal Reserve US mempunyai kuasa mutlak untuk mencetak USD dengan sesuka hati. Tujuannya? Apabila anda (US) berkuasa untuk mencetak duit sendiri dengan sesuka hati, anda (US) boleh menggunakannya untuk membeli apa saja yang diingini. Bukankah majoriti negara di dunia ini menggunakan matawang USD untuk tujuan berurusniaga, termasuklah negara kita yang memperdagangkan minyak dengan nilai USD kepada negara-negara luar. Justeru, benarlah kata-kata bahawa kerajaan US sebenarnya memperoleh minyak secara PERCUMA! Ya...PERCUMA!

Kenapa saya kata PERCUMA? Kerana untuk mendapatkan minyak, US hanya perlu cetak saja USDnya untuk membeli minyak, secara tak langsung mereka ini menggunakan kuasa yang ada pada mereka untuk terus menguasai dunia! Bukan minyak saja, EMAS juga menjadi sasaran mereka. Lihatlah data rezab emas di laman web yang menunjukkan Ranking pertama diduduki oleh US!!! Kenapa mereka boleh ada begitu banyak Emas? Kerana mereka membelinya dengan PERCUMA apabila mereka mencetak wang mereka sendiri. Dan mereka (US) ini bukannya mencetak sekeping kertas 1 USD, tetapi sekeping kertas tertulis dengan 'nilai' 1 Triliion" USD!!! Bayangkan penyusutan nilai matawang USD yang berlaku dengan tindakan sebegini! Kenapa nilai matawang mereka hanya jatuh sedikit demi sedikit? Zimbabwe juga pernah berbuat seperti itu, tetapi terus menyebabkan Dollar mereka langsung tidak bernilai lagi! Tetapi US masih boleh menarik nafas. Kerana kitalah yang membantu mereka dengan masih menggunakan matawang USD di seluruh dunia.

US akan terus mencetak dan mencetak sehingga suatu hari nanti mereka nilai USD mereka menjadi tidak bernilai lagi. Apakah jika terjadi nanti, ekonomi mereka akan musnah? Tidak sama sekali, di kala itulah mereka akan menggunakan EMAS yang ada dalam rezab simpanan mereka untuk terus memporak perandakan dunia. Mungkin ketika itu, KERTAS tidak lagi akan digunakan sebagai matawang. Dan dunia akan kembali menggunakan Emas dan Perak sebagai matawang...

Selasa, 12 April 2011

Menjana Keuntungan Dengan Menggunakan Pajakan Arrahnu

Assalamualaikum dan salam emas buat pelabur-pelabur emas semua... bagimana rasanya apabila melihat kenaikan mendadak harga emas minggu lepas? Pasti anda teruja lebih-lebih lagi pada anda yang baru join dunia pelaburan emas ini.

Ok, kali ini saya ingin berkongsi sekali lagi teknik pajakan yang biasanya dilakukan untuk meraih keuntungan dari duit orang lain. Hm, kalau ada orang nak bagi anda modal untuk anda jalankan sesuatu yang anda tahu akan menguntungkan anda, pasti anda tidak akan menolaknya bukan? Ye la, tak guna duit anda sesen pun...tapi boleh buat untung! Baik, katakan anda baru terbaca blog saya ini dan anda berazam nak beli emas dan jadi Dealer Public Gold. Syarat nak jadi dealer PG bukannya susah, cuma perlu beli emas bernilai 20 ribu saja, terus layak jadi dealer. Itu saja!

Anda pilih item yang anda ingin beli bagi mencukupkan nilai 20k bagi melayakkan anda jadi dealer. Setelah dihitung, anda dapat membeli item2 seperti di bawah dengan nilai berikut:-

1. Public Gold 1 Dinar 4.25g = RM 670 x 5 keping
3. Public Gold Bullion Bar 20g = RM 3241 x 3 keping
4. Public Gold Bullion Bar 50g = RM 7622 x 1 keping

Semuanya berjumlah RM 20,695.00!

Ok, apa anda nak buat dengan emas2 tu? Kalau anda cuma nak simpan dan tunggu harga naik, anda simpan je dulu, sambil2 tu iklan kat facebook, cerita kat kawan2, sedara mara, jiran terdekat yang anda ada beli emas tu (tunjuk gambar anda bersama emas2 tu). Pasti mereka akan bertanya, macam mana caranya, beli di mana, boleh untung ke, selamat ke? ha...itu antara soalan wajib yang akan ditanya kepada anda. Di sinilah anda perlu cepat untuk sediakan segalanya bahan2 tontonan seperti:-

1.Graf kenaikan harga emas sepanjang 1,2,5 dan 10 tahun...hampir 400%!
2.Keratan akhbar Harian Metro mengenai Public Gold.
3.Sijil pengiktirafan oleh Bank Negara Malaysia dan Malaysia Books Of Record sebagai syarikat tempatan pertama mengeluarkan emas sendiri.
4.Contoh emas sebenar (tunjuk satu dah la)

Baik, kalau selepas tu ada yang berminat nak beli, anda sebagai dealer hanya perlu lock harga setuju customer anda tu, janji dengan dia berkenaan urusan bayaran dan pengambilan stok. Dan anda akan mendapat komisen berdasarkan setiap order yang anda buat di Public Gold.

Pajakan Arrahnu, Berbaloikah?

Ini adalah cara untuk anda menambah keuntungan anda dengan menggunakan emas yang anda anda. Teknik ini adalah mengikut kreativiti anda sendiri. Baik, pertama sekali kunjungi mana2 cawangan Agro Bank yang terdekat untuk pajakkan emas anda. Katakan anda nak pajak 90 gram (2 keping 20g dan 1 keping 50g). Bawa emas-emas anda tu, dan ambil nombor giliran. Mula2 dia akan buka dulu cover plastik emas anda tu dan timbang dengan alat penimbang emas untuk pengesahan ketulenan. Ok, katakan rate harga emas Arrahnu Agro Bank pada hari itu adalah Rm160/gram. Jadi emas anda (90 gram) x Rm160 = Rm14,400. Nilai ini akan disebut sebagai nilai Marhun. Agro Bank akan memberi pinjaman kepada anda sebanyak 65% daripada nilai marhun tersebut. Bermakna anda akan mendapat pinjaman sebanyak (65% x Rm14,400 = Rm9,360). Pinjaman ini perlu diselesaikan dalam tempoh 6 bulan dari tarikh pajakan tersebut dan anda tidak dikenakan sebarang interest sepanjang tempoh tersebut. Tetapi anda hanya perlu bayar kos upah simpan bulanan. Pengiraannya adalah seperti ini.

Nilai marhun x 0.75 / 100
14400 X 0.75 / 100 = Rm108

Jadi, setiap bulan anda perlu bayar kepada Arrahnu Agro Bank sebanyak Rm108 sebulan. Anda juga boleh untuk tidak membayar mengikut bulan asalkan dalam tempoh 6 bulan anda boleh membayar semula jumlah pinjaman anda itu. Katakan anda hanya pajak selama 3 bulan sahaja dan anda mahu tebus semula emas anda. Jadi Rm108 x 3 bulan = Rm324 (jumlah kos upah simpan). Jadi, Rm324 + Rm9,360 = Rm9,684 (jumlah penuh yang anda perlu selesaikan)

Baik selepas selesai proses timbang emas itu, anda perlu mengisi dan menandatangai beberapa borang dan selepas itu anda akan terima Cash sebanyak Rm9,360. Proses ini hanya mengambil masa selama 30 minit sahaja! Baik...kini anda ada Rm9,360. Apa perlu anda buat?

Jika anda duduk diam, nilai Rm9,360 itu tetap akan sama dan anda menanggung kerugian dengan terpaksa membayar kos upah simpan kepada Arrahnu. Jadi anda perlu berbuat sesuatu untuk menjana keuntungan dengan nilai Rm9,360 yang anda ada ketika itu. Jadi, belilah emas lagi! Teknik ini lebih berhasil jika harga emas turun daripada nilai yang anda beli dahulu. Jadi dengan Rm9,360 anda dapat membeli sekeping 50g (katakan harga ketika itu Rm7,400), jadi Rm9,360 – Rm7,400 = Anda masih ada Rm1,960. Anda boleh lagi membeli 3 keping 1 dinar (katakan harga ketika itu Rm612 x 3 = Rm1,836), jadi Rm1,960 – Rm1,836 = Anda masih ada Rm124. Simpan dulu baki tersebut dan jangan buat apa lagi. Tindakan seterusnya anda hanya perlu tunggu sahaja dan pantau harga emas dan target selama 6 bulan.

3 bulan pun berlalu...

Katakan 3 bulan berlalu dan anggarkan harga emas naik sebanyak 15%. Jadi emas yang anda beli 50g + 3 keping 1 dinar sebanyak Rm9,236 dulu tu, kini sudah meningkat menjadi Rm10,621! Dan anda mahu jual semuanya ketika itu. Anda tengok harga belian balik (We Buy) di website Public Gold adalah -6% daripada harga jualan (We Sell). Jadi Rm10,621 – 6% = Rm9,984. Sebagai dealer, anda akan mendapat komisen sebanyak 0.5% dari hasil jualan semula ke Public Gold. Jadi, anda akan dapat sebanyak Rm10,033. Apa perlu anda buat selepas ini?

Kira semula kos upah simpan emas pajakan anda tu. Anda hanya simpan selama 3 bulan sahaja, bermakna Rm108 x 3 = Rm324. Nilai pinjaman anda pula Rm9,360. Jumlah kedua-duanya adalah Rm9,684. Dengan hasil jualan semula emas yang anda beli hasil duit pajakan yang anda terima dulu sebanyak Rm10,033 – Rm9,684 = Anda untung sebanyak Rm349. Dan anda dapat semula emas yang anda pajak sebanyak 90 gram itu dan nilainya kini sudah naik!!! Anda pula untung sebanyak Rm349 dalam masa 3 bulan hanya dengan menggunakan duit Arrahnu, bukannya duit anda!

Bagaimana? Sudah jelas bukan teknik pajakan ini? Sebenarnya teknik pajakan ini tidak hanya bertumpu untuk membeli emas sahaja. Tetapi ianya berbaloi jika digunakan untuk apa-apa saja benda yang boleh memberikan keuntungan seperti perniagaan, kontrak pembinaan, kontrak masakan dan lain-lain yang memberikan pulangan. Berbalik kepada pajakan untuk membeli emas seperti yang saya tunjukkan di atas, saya tidak begitu menggalakkan anda membuat teknik ini jika anda belum benar-benar mahir untuk mengira keseluruhan caj pajakan yang saya sebutkan tadi. Teknik ini akan menyebabkan anda untung jika harga emas naik selepas anda pajak sahaja, tetapi ia juga boleh menyebabkan anda rugi jika harga emas turun selepas anda pajak selama 6 bulan itu. Dalam erti kata lain, teknik pajakan ini adalah berisiko. Jadi terpulang pada anda samada nak buat atau tidak. Jika anda yakin harga emas akan naik, anda tahu apa perlu anda buat. Tetapi jika anda rasa harga emas akan turun, anda tahu risikonya jika anda mahu buat.

Rasanya cukup untuk kali ini, nasihat saya cuma satu saja. Jangan tamak! Be a smart Investor! Fast action Fast Result!

Rabu, 6 April 2011

Rekod Baru Bagi Harga Emas dan Silver, Peratusan Kenaikan Suku Tahun Pertama 2011: Emas 12%, Silver 30%!!!

Assalamualaikum semua...

Hari ni cuma nak update sikit harga emas dan silver. Seperti yang saya jangkakan pada minggu ini yang saya gelarkan minggu kenaikan, harga emas sudah mencecah sehingga USD1475/oz dan Silver pula mencecah USD41/oz.

Perbandingan harga antara 20 gram emas dengan 1 kilogram silver yang saya lakukan nyata semakin jauh menunjukkan perbezaan yang tinggi. Kalau dahulu, pada Januari 2010, harga 20 gram emas ketika itu hanya RM2700 dan 1 kilogram silver pula RM2300. Kini April 2011, perbezaan peratusan kenaikan bagi kedua-dua logam berkenaan nyata berpihak kepada silver. Manakan tidak, harga 20 gram emas sekarang ialah RM3200 manakala harga 1 kilogram silver pula sudah jauh meninggalkan harga 20 gram emas dengan harga terkini ialah RM5100!!!

Mengikut graf harga emas kitco pada tahun ini, kenaikan harga emas sudah menjangkau 12% dan silver pula menjangkau kenaikan 30%. Dan kenaikan ini hanya dikira mulai Januari 2011 hingga April 2011!!!

Dijangkakan pada tahun ini harga emas akan naik sehingga ke paras USD1600/oz manakala silver pula USD60/oz. Kalau anda benar-benar inginkan kejayaan dalam hidup anda, mulakanlah membeli dan menyimpan kedua-dua logam yang disebut di dalam Al-Quran ini. InsyaAllah...anda akan berjaya. Berminat boleh call/sms saya di 019-5595916 pada bila-bila masa saja. Jangan time tengah malam nak tidur sudah la ye...hehe