Public Gold dan Public Dinar

Sabtu, 13 Disember 2014

Skim Pelaburan Emas vs Perniagaan Emas

Assalamualaikum semua...

Lama saya tak menulis. Namun hari ni tergerak nak menulis kembali di UsahawanEmas.Com. Apa isunya yang nak kita bincang kali ini?

Baik...tengok pada tajuknya dh boleh agak apa isinya kan? Pertama sekali mari kita berkenalan dengan Perniagaan Emas terlebih dahulu.

Perniagaan Emas

Apabila kita sebut Perniagaan Emas, hanya 3 perkara yang kita perlu ketahui. Beli, Jual dan Barang atau Khidmat.

Kalau tak ada 1 dari 3 benda tu, maka tidak sah la urusniaga yang dijalankan. Dalam konteks Perniagaan Emas, seharusnya apabila nak beli emas, emas itu kita kena dapat. Ada ke orang beli emas tak dapat emas? Aha...pernah ke orang bayar sesuatu utk sekadar dapar resit tanpa pegang barang yang dibeli itu.

Skim Pelaburan Emas

Kita kena hati2 dengan bermacam2 skim yang tak henti2  cuba mempengaruhi minda masyarakat Malaysia pada hari ini. Walau dah pelbagai bukti diberi, contoh dan peringatan ditunjukkan namun masih ada yg ambil jalan mudah dan tidak mahu mengkaji bagaimana sistem ini bergerak.

Kebiasaannya Skim Pelaburan Emas akan menawarkan pulangan luar biasa dalam masa yang singkat. Bagaimana mereka boleh membayar keuntungan yang dijamin 100% tidak akan sangkut atau gagal? Sebenarnya ini bergantung kepada Kepercayaan. Jika tiada Kepercayaan, maka sistem ini akan gagal dan lingkup di tengah jalan.

Pada mulanya skim ini akan membina website dan mengambil masa bertahun2 untuk menunjukkan yang `company' yang menjalankan pelaburan emas ini bukan company baru tetapi sudah lama dalam bidang ini. Apabila sampai masanya, mereka akan mula bergerak dan melantik beberapa orang utk dijadikan upline. Dan upline2 ini akan bergerak utk memancing pelabur2 utk join bisnes ini dan menjanjikan pulangan yg lebih banyak jika mencari downline2 di bawah mereka. Jika dilihat di sini, byk bisnes2 lain juga yg menjalankan sistem seperti ini tidak mengalami apa2 yg pelik atau menipu pelabur. Jadi, di mana yg dikatakan ini adalah skim? Lihat pada barang yg dijual. Wujudkah barang atau emas yg dijual itu? Benar2 ada atau hanya sekadar ditunjuk kononnya wujud.

Scammer2 antarabangsa ni bukan budak kecil atau sebarangan orang yg tidak berakal. Mereka ini sangat profesional dan bukan mudah nak tahu samada skim yang mereka jalankan itu benar2 sah atau satu bentuk penipuan. Jadi, bagaimana kita sebagai pengguna atau pelabur nak mengenali wajah sebenar mereka? Pertama, kita kena ingat. Tidak ada 1 company dalam dunia ni yang sanggup membayar beratus2 kali ganda kepada pelabur mereka apatah lagi dalam masa yang singkat.

Company itu cuma hanya mampu membayar hanya dengan menggunakan duit2 pelabur baru yang direkrut oleh upline masing2. Jadi, skim ini akan terus bergerak selagimana adanya pelabur2 baru yg join. Jika sudah tiada yg join, bagaimana nak bayar komisen kepada pelabur2 sedia ada yg telah dijanjikan bulan dan bintang? Aha...

Sejarah telah membuktikan banyak orang2 Melayu yg tertipu dengan skim2 seperti VGMC, RGCX, Genneva, WCL, Swisscash, FBC dan lain2 lagi.

Jadi, berhati2lah sahabatku sekalian. Igt, skim ini adalah Riba. Barang siapa yg terlibat dengan Riba, Allah telah isytihar perang kepadanya. Berhentilah dengan segera jika anda telahpun terlibat dengan skim2 seperti ini.

-Admin UsahawanEmas

Jumaat, 31 Januari 2014

Promosi Hebat! Bagaimana Cara Nak Jadi Dealer Public Gold Dengan Mudah


Alhamdulillah, promosi yang mendapat sambutan pada akhir tahun lalu kini datang lagi. Biasanya syarat untuk menjadi Pengedar Public Gold, anda perlu membeli produk Public Gold dengan nilai minimum RM20k manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula, anda perlu membeli minimum RM100k.

Kini, anda tak perlu keluarkan sehingga RM20k tetapi cuma beli minimum 100 gram emas Public Gold (harga lebih kurang RM14100 sahaja), dan anda layak jadi Normal Dealer Public Gold. Manakala syarat untuk menjadi Priority Dealer pula anda cuma perlu membeli minimum 350 gram sahaja (harga lebih kurang RM49,400 sahaja).

Kelebihan Jadi Normal Dealer (ND)

  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.2% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND yang anda perkenalkan itu membuat belian, anda tetap akan mendapat komisen 0.2%.
Kelebihan Jadi Priority Dealer (PD)
  • Setiap kali membuat order, anda akan dapat komisen 1.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang ND, anda akan dapat 0.5% dari nilai belian.
  • Jika anda perkenalkan seorang PD, anda akan dapat 0.1% dari nilai belian.
  • Setiap kali ND dan PD anda buat belian, anda akan terus mendapat komisen.

Promosi akan berakhir pada 31 Mac 2014. Sebarang pertanyaan, anda boleh terus berhubung dengan saya. Jika sudah membuat keputusan untuk menjadi ND atau PD, terus hubungi saya, saya akan bantu anda bagaimana untuk membuat belian dan cara membuat bayaran.

Aweh Fairus ~ Usahawan Emas
019-5595916

Rabu, 29 Januari 2014

Untung Atas Angin...

Tahukah anda? Dengan menjadi Pengedar Emas Public Gold, anda boleh membuat keuntungan atas angin tanpa memerlukan modal yang banyak. Tapi...bagaimana? Mari ikuti kisah Encik Shuhaimi.
 
29 Januari 2014
 
Encik Shuhaimi menerima panggilan telefon daripada seseorang bernama Joe yang hendak membeli 20 gram Bar Emas Public Gold. Ketika itu, bar emas 20 gram PG Sell (harga kita beli) berharga RM2892. Oleh kerana stok 20 gram ada dalam simpanan Encik Shuhaimi, maka Joe pun setuju untuk lock harga tersebut.
 
 
Pada waktu dan hari yang sama, salah seorang customer bernama Safwan yang pernah membeli emas 20 gram dengan Encik Shuhaimi ingin menjual semula emasnya kepada Encik Shuhaimi. Ketika itu, harga PG Buy (harga kita jual) adalah RM2718. Maka dia pun setuju dengan harga tersebut. Mungkin kerana dia dah untung dengan harga tersebut menyebabkan dia ingin jual emas tersebut.
 
 
Bagaimana cara Encik Shuhaimi membuat keuntungan tersebut?
 
Mula2 sekali Encik Shuhaimi pergi jumpa Joe dan jual 20 gram tersebut dengan harga RM2892. Sekarang di tangan Encik Shuhaimi tiada lagi emas dan ada Cash sebanyak RM2892.
 
Kemudian, Encik Shuhaimi pergi pula kepada Safwan untuk membeli semula emas yang ingin dijual oleh Safwan kepadanya. Lalu dengan Cash sebanyak RM2718, dia pun membeli semula emas tersebut. Maka selesailah urusan jual dan beli Encik Shuhaimi pada hari itu. Ok, mari kita kira berapa keuntungan yang Encik Shuhaimi dapat?
 
Jual kepada Joe = RM 2892
Beli dari Safwan = RM 2718
Baki di tangan = (RM 2892 - RM 2718) = RM174
 
Untung RM174??? Ya...itulah keuntungan yang beliau dapat. Seronok kan kalau jadi Pengedar Emas Public Gold? Aha...apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang, saya bantu anda untuk jadi Usahawan Emas seperti saya.
 
~ Aweh Fairuz ~
Usahawan Emas
019-5595916