Public Gold dan Public Dinar

Rabu, 29 Januari 2014

Untung Atas Angin...

Tahukah anda? Dengan menjadi Pengedar Emas Public Gold, anda boleh membuat keuntungan atas angin tanpa memerlukan modal yang banyak. Tapi...bagaimana? Mari ikuti kisah Encik Shuhaimi.
 
29 Januari 2014
 
Encik Shuhaimi menerima panggilan telefon daripada seseorang bernama Joe yang hendak membeli 20 gram Bar Emas Public Gold. Ketika itu, bar emas 20 gram PG Sell (harga kita beli) berharga RM2892. Oleh kerana stok 20 gram ada dalam simpanan Encik Shuhaimi, maka Joe pun setuju untuk lock harga tersebut.
 
 
Pada waktu dan hari yang sama, salah seorang customer bernama Safwan yang pernah membeli emas 20 gram dengan Encik Shuhaimi ingin menjual semula emasnya kepada Encik Shuhaimi. Ketika itu, harga PG Buy (harga kita jual) adalah RM2718. Maka dia pun setuju dengan harga tersebut. Mungkin kerana dia dah untung dengan harga tersebut menyebabkan dia ingin jual emas tersebut.
 
 
Bagaimana cara Encik Shuhaimi membuat keuntungan tersebut?
 
Mula2 sekali Encik Shuhaimi pergi jumpa Joe dan jual 20 gram tersebut dengan harga RM2892. Sekarang di tangan Encik Shuhaimi tiada lagi emas dan ada Cash sebanyak RM2892.
 
Kemudian, Encik Shuhaimi pergi pula kepada Safwan untuk membeli semula emas yang ingin dijual oleh Safwan kepadanya. Lalu dengan Cash sebanyak RM2718, dia pun membeli semula emas tersebut. Maka selesailah urusan jual dan beli Encik Shuhaimi pada hari itu. Ok, mari kita kira berapa keuntungan yang Encik Shuhaimi dapat?
 
Jual kepada Joe = RM 2892
Beli dari Safwan = RM 2718
Baki di tangan = (RM 2892 - RM 2718) = RM174
 
Untung RM174??? Ya...itulah keuntungan yang beliau dapat. Seronok kan kalau jadi Pengedar Emas Public Gold? Aha...apa tunggu lagi. Hubungi saya sekarang, saya bantu anda untuk jadi Usahawan Emas seperti saya.
 
~ Aweh Fairuz ~
Usahawan Emas
019-5595916

Tiada ulasan:

Catat Ulasan